Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Позив за Смедеревски привредни форум

Организациони одбор 126. Смедеревске јесени  позвао је све смедеревске привреднике и предузетнике, да узму активно учешће у раду Смедеревског привредног форума, који почиње у понедељак у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању и трајаће до наредног четвртка.

 

„Форум је програмски замишљен као отворени наступ свих субјеката који желе да помогну у доношењу ових стратешких одлука", поручио је помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, Првослав Недељковић и изразио наду да ће најављене теме бити занимљиве нашим успешним привредницима и предузетницима, јер су везане, углавном, за привредне потенцијале Смедерева.

 

„Говорићемо о стратегији развоја привреде и пољопривреде, туризма, Дунаву као стратешком именитељу подунавских држава, ефективним начинима запошљавања, а биће организоване и сесије у оквиру тих тема. Очекујемо учешће еминентних професора, представника министарстава, Привредне коморе Србије и Подунавског округа и, пре свега, привредника и предузетника Града Смедерева", рекао је Недељковић.

 

У оквиру 126. Смедеревске јесени, у периоду од 23. до 26. септембра, у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, биће одржан Смедеревски привредни форум.

 

Рад Смедеревског привредног форума организован је по данима, односно одабраним темама: У понедељак "Перспектива привредног развоја Смедерева", у оквиру које ће бити одржане две сесије „Развој индустрије и саобраћаја" и „Развој Смедерева и дијаспорa", у уторак "Развој пољопривреде и прехрамбене индустрије", у среду "Стратегија развоја Подунавља и Смедерева" и у четвртак "Предузетништво - ефективан начин запошљавања".

 

Смедеревски привредни форум, који се ове године одржава први пут, свечано ће отворити градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић и координатор за привреду Организационог одбора 126. Смедеревске јесени, Миодраг Митровић, у понедељак 23. септембра у 11,00 часова.