Град Смедерево поново организује представе за децу по сеоским школама Још један успешно реализован концерт смедеревских културно-уметничких друштава НАСИЉЕ НАД ЖЕНАМА У СУБОТУ ОДРЖАНА СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА СМЕДЕРЕВА Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу


Предавања у оквиру 126. Смедеревске јесени

У оквиру 126. Смедеревске јесени, у четвртак се настављају програми институција у култури.

 

„95 година од пробоја Солунског фронта - поуке и поруке"

 

Народна библиотека Смедерево, у оквиру Књижевног четвртка, организоваће предавање на тему „95 година од пробоја Солунског фронта - поуке и поруке".

 

Предавач је пуковник Љубомир Марковић, а медијатор Мирјана Радовановић.

 

Предавање ће бити одржано на Научном одељењењу Народне библиотеке Смедерево, у четвртак, 12. септембра, у 19,00 часова.

 

„О бродовима у време Милоша Великог"

 

У оквиру изложбе „Пловидба кроз историју" у Музеју у Смедереву биће одржано предавање „Бродоградња у време кнеза Милоша" у четвртак 12. септембра у 19,00 часова.

 

У среду 4. септембра, у оквиру овогодишње 126. Смедеревске јесени, свечано је отворена изложба макета бродова Пловидба кроз историју смедеревског бродомоделара Златка Пајића.

 

У оквиру поменуте изложбе, у првој сали основне изложбене поставке Музеја у Смедереву, биће одржано предавање Бродоградња у време кнеза Милоша у четвртак 12. септембра са почетком у 19,00 часова.

 

На предавању ће говорити мр Гордана Каровић, музејски саветник Музеја науке и технике у Београду, Златко Пајић, бродомоделар и аутор изложбе, као и Татјана Гачпар, виши кустос и директор Музеја у Смедереву.

 

Изложба „Пловидба кроз историју" биће отворена до 5. Октобра, а улаз је слободан.