Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Предавање о исплативости производње целера, карфиола и зелене салате

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у понедељак је одржано предавање о исплативости производње појединих повртарских култура.

 

Током недавног боравка смедеревске делегације у Болоњи, градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, иницирала је сарадњу са италијанским инвеститорима. После доласка Италијана у Смедерево и разговора са представницима аграра, почело је интензивно информисање пољопривредника о исплативости производње одређених повртарских култура.

 

Потенцијални италијански инвеститори, заступници фирме СИПО, исказали су интересовање за сарадњу са пољопривредницима овог краја, за прво време, у  производњи целера, карфиола и зелене салате, па је управо производња ових култура била тема предавања у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

 

Предавање на тему Економска исплативост улагања у производњу целера, карфиола и зелене салате, организовано је у циљу што боље сарадње пољопривредних произвођача са територије Смедерева и већ поменутог италијанског инвеститора. Предавачи су били др Вукашин Бјелић, професор у пензији и мр Младен Ђорђевић из Института за повртарство у Смедеревској Паланци, који су поред бројних особености у производњи ових култура, нарочито зелене салате, истакли исплативост овакве инвестиције.

 

Предавању су, поред пољопривредних произвођача, присуствовали Бранче Стојановић, председник Скупштине града, Првослав Недељковић, помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, Марија Живић, члан Градског већа, ресорно задужена за пољопривреду, као и стручни сарадници у Пољопривредној саветодавној стручној служби у Коларима.