У селу Липе одата почаст палим херојима Бијенална награда - Јагошу Марковићу Александру Берчеку - награда за животно дело „НУШИЋЕВА ЕРА, НАША МЕРА“ Представници јапанске компаније „Маyекаwа“ посетили Смедерево


Представа Пластичне баште позоришта ПАТОС најбољa на Дечјем фестивалу ЗајеЧАР

Представа "Пластичне баште“ позоришта ПАТОС из Смедерева и Театра Кореја из Лећа, изабрана је за најбољу представу на 3. Дечјем фестивалу „ЗајеЧАР“.


Ту одлуку донео је жири у саставу Ивана Пајовић, Жељка Станковић и Борис Живуловић.

Представа смедеревског театра добила је просечну оцену 9,66, што је најбоље оцењена представа на фестивалу.

На сцени Позоришта тимочке крајине "Зоран Радмиловић“ у Зајечару, представа "Пластичне баште“ је наступила у званичној конкуренцији "раме уз раме“ са професионалним позориштима.

Поред ове српско-италијанске копродукције, која је до сада побрала награде на свим фестивалима на којима је наступила, учествовало је и Дечије позориште из Суботице са представом "Пао с крушке“, Позориште лутака Ниш са представом „Птице“, Театар „Пулс“ из Лазаревца са представом „Црно јагње“ и град домаћин, Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.

У представи „Пластичне баште“, у режији Салватореа Трамаћереа, играју Ана Пашти/Ина Марић, Анђелка Вулић и Миљан Губеринић.

“Вечерашња награда нас посебно радује. Прво, зато што смо наступали у конкуренцији са професионалцима и, друго, што је овај фестивал претходне две године био ревијалног карактера. Практично смо први освајачи главне награде. Утолико је ова награда значајнија и има посебан сјај”, изјавила је вечерас Тањугу организатор представе Марија Аничић.

"Брат“, друга представа ПАТОС-а и Кореје крајем јуна гостоваће у Ðенови и на Сицилији, а затим ће имати српску премијеру, 12. августа на Амбијенталном позоришном фестивалу Тврђава театар 03. (Тањуг)