Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Представа Пластичне баште позоришта ПАТОС најбољa на Дечјем фестивалу ЗајеЧАР

Представа "Пластичне баште“ позоришта ПАТОС из Смедерева и Театра Кореја из Лећа, изабрана је за најбољу представу на 3. Дечјем фестивалу „ЗајеЧАР“.


Ту одлуку донео је жири у саставу Ивана Пајовић, Жељка Станковић и Борис Живуловић.

Представа смедеревског театра добила је просечну оцену 9,66, што је најбоље оцењена представа на фестивалу.

На сцени Позоришта тимочке крајине "Зоран Радмиловић“ у Зајечару, представа "Пластичне баште“ је наступила у званичној конкуренцији "раме уз раме“ са професионалним позориштима.

Поред ове српско-италијанске копродукције, која је до сада побрала награде на свим фестивалима на којима је наступила, учествовало је и Дечије позориште из Суботице са представом "Пао с крушке“, Позориште лутака Ниш са представом „Птице“, Театар „Пулс“ из Лазаревца са представом „Црно јагње“ и град домаћин, Позориште Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“.

У представи „Пластичне баште“, у режији Салватореа Трамаћереа, играју Ана Пашти/Ина Марић, Анђелка Вулић и Миљан Губеринић.

“Вечерашња награда нас посебно радује. Прво, зато што смо наступали у конкуренцији са професионалцима и, друго, што је овај фестивал претходне две године био ревијалног карактера. Практично смо први освајачи главне награде. Утолико је ова награда значајнија и има посебан сјај”, изјавила је вечерас Тањугу организатор представе Марија Аничић.

"Брат“, друга представа ПАТОС-а и Кореје крајем јуна гостоваће у Ðенови и на Сицилији, а затим ће имати српску премијеру, 12. августа на Амбијенталном позоришном фестивалу Тврђава театар 03. (Тањуг)