Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Представљање нове књиге Ђорђа Милошевића

Народна библиотека Смедерево представиће у четвртак у 19 часова нову књигу Ђорђа Милошевића “Русија поглед у будућност”.

Најновија књига нашег познатог спољнополитичког новинара и публицисте Ђорђа Милошевића, дугогодишњег дописника из Москве (од 1992. год), представља, поред осталог, ауторову жељу да читаоце упозна са најзначајнијим догађајима из новије руске историје и другим сазнањима о највећој земљи света до којих је дошао током дугогодишњег боравка у овој земљи.

“Настојао сам да у овој књизи, као професионални спољнополитички новинар, изнесем сопствена запажања и пренесем планове и програме оних људи у Москви који су најодговорнији за судбину и будућа кретања у највећој земљи света. Свестан сам да се понешто од тога - у позитивном или негативном погледу - неће допасти неким читаоцима који имају своју, често погрешну представу о Русији. Нисам желео да представим земљу онаквом каквом би неки желели да је виде: свемоћним гигантом у политичком, економском и војном смислу коме нико ништа не може, која је апсолутно нерањива и довољна сама себи, нити пак као банана - републику која је сировински прирепак Запада. Русија није ни једно ни друго. Она је после великих тешкоћа пребродила кризу, стала на ноге и нашла своје место у међународној заједници које јој припада и које јој, надам се, а то и желим - нико неће моћи да оспори”, наводи аутор у предговору књиге.

Овај спољнополитички новинар стицао је искуство интервјуишући, поред осталих, Јосипа Броза Тита, Маргарет Тачер, Путина, Клинтона, Горбачова, Жака Ширака, а био је и сведок многих историјских догађаја преломног карактера, међу којима су рушење  Берлинског зида, револуција у Грузији и “наранџаста револуција” у Украјини.

Нова књига Ђорђа Милошевића “Русија поглед у будућност” објављена је у издању новосадске издавачке куће Прометеј, а представиће је директор Народне библиотеке Смедерево, Драган Мрдаковић и аутор.