Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Представљене хитне службе МУП-а

Поводом Дана и славе МУП-а, који се обележавају 23. јуна, у четвртак су на Градском тргу у Смедереву представљене хитне службе МУП-а (полиција и ватрогасци) као и друге службе са којима МУП сарађује - Служба хитне помоћи, Војска Србије, Црвени крст, Електроморава, Ватрогасна служба Железаре Смедерево, ЈКП Водовод, ЈКП Паркинг сервис и друге комуналне службе.

 

Грађани су били у прилици да постављају питања о раду појединих служби, да виде возила, опрему и наоружање, а на посебном штанду најмлађима је дељен промотивни материјал везан за борбу против трговине наркотицима.

 

Портпарол у Полицијској управи Смедерево, Саша Николић, рекао је да су овом приликом представљене хитне службе МУП-а, као и градске службе које свакодневно сарађују.

 

„Драго ми је што су најмлађи дошли у великом броју. Децу највише интересује оружје, мотори, џип, али и опрема за спречавање демонстрација на утакмицама и другим јавним скуповима. За децу смо припремили и пропагандни материјал о борби против наркоманије, флајере, мајице."

 

Командир Ватрогасно-спасилачке чете, Горан Петровић, обратио се грађанима на Градском тргу и позвао их да посете све штандове, где су могли да се упознају са техником и опремом којом располажу поједине службе за деловање у ванредним ситуацијама.

 

Начелник Одељења за ванредне ситуације у смедереву, Ненад Јоцић је нагласио да су поменуте службе увиделе потребу заједничког представљања на једном оваквом скупу опреме, људства и технике, а нарочито најмлађим суграђанима.

 

„Да им приближимо све оно што користе хитне јавне службе, да имају визуелни осећај како све то изгледа и у којим ситуацијама могу да се обрате за помоћ. Сматрамо да је овакав начин представљања и део општег образовања, да од најмлађе доби треба да буду упознати са овим службама којима се могу обратити у случају ванредних и било којих других догађаја", нагласио је Јоцић.