Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Представљени инвестициони потенцијали Смедерева

У Привредној комори града Београда у среду је одржана конференција у чијем раду су учествовали представници Смедерева, Београда, Коцељева, немачки инвеститори, представници Националног савета Рома и Rome Investment Group.

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић у уводном говору представила је предности улагања у Смедерево, као и пројекте који су реализовани у циљу подизања стандарда Ромске популације.

На презентацији која је уследила, представници Града Смедерева упознали су учеснике конференције са локацијама у Смедереву погодним за инвестирање, као и сарадњом са
Конзорцијумом Немачко - Српско - Ромске групације на отварању капацитета за производњу биогаса из силаже, панела за изградњу монтажних кућа и центра за рециклажу.

Циљ одржавања конференције био је да се повећа свест о значају проблема у области укључивања ромске популације у нормалан живот  у Србији. Учесници скупа покушали су,  позитивним пословним примерима из региона и других земаља ЕУ, да покажу пут како би се премостили или ублажили ови проблеми.