Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Представници Федереције европских карневалских градова у Смедереву

Заменик градоначелника Смедерева, Бојан Теофиловић и заменик председника Скупштине града Смедерева, Богољуб Спасојевић, примили су данас представнике Федереције европских карневалских градова ( ФЕЦЦ-а) у Србији.

Госте су поздравили и градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић и искористили прилику да начине заједничке фотографије са представницима група у живописним костимима.

Пријему су присуствовали представници и костимирани чланови група из Крушевца, Шапца, Лесковца, Панчева, Вршца, Бање Ковиљаче и групе из Смедерева.

Вршилац дужности директора Туристичке организације града Смедерева, Часлав Илић је поновио да је Смедерево од маја ове године члан Федереције европских карневалских градова и изразио наду да ће ускоро организовати и први карневал.

Поред учесника из Србије, у данашњем дефилеу представило се и око 50 учесника из Мексика, Египта, Алжира, Перуа, Палестине, Индије и Малезије.

У програмима овогодишње “Смедеревске јесени“ учествује 20 карневалских група са око 300 учесника из Србије и иностранства.