Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Представници Градског парламента ученика у Градској управи

Руководство града Смедерева организовало је данас пријем за представнике Градског  парламента ученика Смедерева.

Градоначелница др Јасна Аврамовић и председник Скупштине града Смедрева Бранче Стојановић, упознали су ученике са радом локалне самоуправе и функционисањем извршне власти и локалног парламента

Председница Градског парламента Магдалена Рађеновић представила је рад ове ученичке организације, подсетила на акције које су организовали и у којима су учествовали, након чега су ученици постављали питања из области којe њих највише занимају.
 
Градски челници су изразили спремност да помогну рад ове организације и указали на формалне начине да ученички захтеви уђу у легалну процедуру, како би о њима расправљали чланови Градског већа или смедеревски одборници.

Такође су разматране могућности решавања иницијативе за боравак неколико категорија ученика у одмаралишту на Ртњу. Договорено је да Градском парламенту ученика, по завршетку реконструкције одмаралишта, буде  упућен захтев како би учествовали у изради плана коришћења овог смедеревског објекта за одмор и рекреацију ђака.

Градоначелница је подсетила да су из буџета опредељена одређена средства за субвенционисани превоз ученика и њихових наставника, а на ученичко питање везано за инвестиције, детаљно представила актуелну ситуацију око отварања нових радних места у Смедереву.

Председник Скупштине своје млађе колеге је саветовао да би у будућем раду требало да свеобухватно сагледају све потребе друштва, како би аргументацијом својих претходно припремљених предлога, могли да се боре и изборе за своја права.

На крају разговора, ученицима и њиховим професорима, који су се захвалили на подршци, уручени су пригодни поклони.