Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Представници Министарства за спорт и омладину посетили Смедерево

За представнике Министарства за спорт и омладину Републике Србије у уторак је организован пријем у Градској управи у Смедереву, а градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић је том приликом представила спортски билтен Смедерева, као и спортске потенцијале и пројекте, чија је реализација у току, или се планира у наредном периоду.

 

„Град Смедерево је почаствован вашом данашњом посетом, зато што је то још један доказ да се Смедерево препознаје као град спорта и ми често наглашавамо да смо спорт брендирали. Ако је Смедерево по нечему познато, онда је то заиста по спорту", нагласила је градоначелница.

 

Делегацији Министарства за омладину и спорт, у којој су били државни секретар за спорт Предраг Перуничић, помоћник министра за спорт и омладину Драган Атанасов, специјални саветник министра за  школски спорт Игор Маринковић и генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Борисав Станковић, приказана је презентација под називом Смедерево је и град спорта и Увек фер плеј.

 

Градоначелница је истакла да се Смедерево стопроцентно укључило у реализацију пројекта Спорт у школе - 14 основних школа се прикључило овом програму и ангажован је 21 професор физичке културе са евиденције незапослених.

 

„Подржавајући ову акцију, желели смо да помогнемо деци, чији родитељи немају финансијска средства да их ангажују у појединим спортским клубовима, не само у смислу правилчног физичког развоја, већ и препознавања талената", рекла је градоначелница.

 

Градску делегацију, у свосјству домаћина, чинили су и преседник Скупштине града Смедерева Бранче Стојановић, помоћник градоначелника за спорт Саша Момић, члан Градског већа за спорт и омладину Ненад Максић и члан Градског већа за културу и образовање Миша Ивковић.

 

Гости су потом обишли Спортску халу и просторе опредељене за стрељану, куглану, као и комплекс Спортског центра, у оквиру којег је базен, чије је покривање у плану, а показана је и садашња фаза изградње анекса за смештај спортиста.

 

У оквиру посете Смедереву, представници Министарства за спорт и омладину посетили су ОШ "Др Јован Цвијић" где су се, у оквиру часа физичког васпитања, упознали са реализацијом пројекта Спорт у школе.

 

Директорка ОШ "Др Јован Цвијић" Драгица Голубовић, поздрављајући госте, изразила је захвалност иницијаторима пројекта Спорт у школе, као и градском руководству које је међу првима у Србији препознало значај овог програма намењеног најмлађима.

 

„Неизмерно ми је драго што вас видим у оволиком броју. Нисмо случајно овде, зато што је град Смедерево показао добру вољу и препознао значај враћања спорта у школе. Ми као Министарство омладине и спорта учинићемо све да едукација буде што боља. Не морамо да будемо сви спортисти, важно је да се играмо и дружимо и да будемо што бољи ученици", рекао је државни секретар окупљеним ученицима.

 

Државни секретар за спорт Предраг Перуничић изразио је задовољство данашњом посетом Смедереву и најавио скорашњи долазак у наш град и министарке за омладину и спорт Републике Србије, Алисе Марић.