Висока делегација ХБИС Гроуп у посети Смедереву ... ... Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше


Представници УНХЦР задовољни сарадњом са локалном самоуправом

Приликом посете Смедереву, високи поредставници UNHCR и Бироа за избеглице из Вашингтона, изразили задовољство постигнутим

Представници  UNHCR на челу са  Едуардом Арболедом, шефом председништва ове хуманитарне организације у Србији и Едвард Финдлеј, из Бироа за избеглице aмеричке амбасаде  (Edward Findlay, BPRM Programme Officer) са сарадницима посетили су Смедерево. У обилазак су кренули у друштву делегације републичког Комесаријата за избеглице и представника локалне самоуправе, градоначелника Предрага Умичевића и чланом Градског већа за социјалну заштиту др Весном Јеремић драгојевић. BPRM је један од главних донатора UNHCR и у Србији су финансирали велики број пројеката.
Посетили су домаћинство Стојадина Ђорђевића у Раљи. Реч је о породици из Вучитрна која је после 11 година боравка у Колективном центру, захваљујући помоћи UNHCR у грађевинском материјалу у вредности од близу 5.000 еура, коначно створила услове за усељење у новоизграђену кућу.
У Колективном центру ОРА Радинац уважени гости посетили су породицу Шоргић из Книна.
Након што су се лично уверили у све што је у протеклом периоду постигнуто у Смедереву захваљујући сарадњи UNHCR, локалне самоуправе и избеглих и расељених лица, гости из Вашингтона изразили су задовољство постигнутим.
У последње две године, захваљујући интензивним активностима локалне самоуправе, број избеглих и расељених лица у Колективном центру је смањен за готово 50% што се сматра изузетним успехом, нагласио је градоначелник смедерева Предраг Умичевић. Изузетно су значајни пројекти изградње монтажних кућа и додела грађевинског материјала, при чему локална самоуправа обезбеђује водоводне и електро прикључке, рекао је Умичевић и нагласио да ће у фебруару бити срушено осам барака у Кампу ОРА Радинац.
Едвард Финдлеј, из Бироа за избеглице aмеричке амбасаде  изразио је задовољство оним што је видео и најавио успешан наставак сарадње са Смедеревом.
Посета Смедерву завршена је обиласком зграде за социјално становање у заштићеним условима на Ковачићеву.