Отворен 34. позоришни фестивал „Нушићеви дани“ ... Град поклонио нова возила Дому здравља у Смедереву Светосавска академија – у славу духовног родитеља српског народа Светосавско дружење основаца са песником


Представници локалне самоуправе у Министарству саобраћаја Републике Србије

Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћник градоначелника за привреду и инвестиције Првослав Недељковић и диркетор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум данас су се у Београду састали са министром саобраћаја у Влади Републике Србије Милутином Мркоњићем.

Састанку су присуствовали и државни секретар Миодраг Поледица, помоћник министра за водни саобраћај и безбедност пловидбе Мирјана Трифуновић и привремени директор Агенције за управљање лукама Бранко Митровић.

Том приликом градоначелница др Јасна Аврамовић представила је министру саобраћаја три пројекта - Марина Смедерево, део плана детаљне регулације за изградњу пруге од постојеће железничке мреже Смедерево – Мала Крсна до Индустријске луке Ју Ес Стила Србија, као и план за изградњу Тримодалног логистичког центра Смедерево и затражила подршку ресорног министарства.