Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Премијера представе „Чаробњак из Оза“

Након премијере представе „Секс, лажи и дивље гуске" (по комаду Вудија Алена), која се одиграла 7. новембра и за месец дана имала чак 7 извођења, позориште ПАТОС излази пред смедеревску публику са још једном премијером. ПАТОС наставља сезону инспирисан темама из света филма, те је овог пута у питању представа за децу ЧАРОБЊАК ИЗ ОЗА.

 

Премијера је заказана за понедељак, 23. децембар са почетком у 19 часова у Великој дворани Центра за културу Смедерево. Режију потписују прослављени глумци ПАТОС-а Анђелка Вулић и Никола Јовановић, а кастинг листа броји преко 30 глумаца. Аутори су, већ познату причу ставили у сасвим неочекиван контекст, а магију Оза пренеће на сцену визуелним eфектима који остављају без даха и несвакидашњим костимима. Погледајте адаптацију ове бајке где сан и јава постају једно, а детињство и одрастање се укрштају на жутом путу. И запамтите, у Оз могу само деца... свих узраста.

 

„Оз" је одабран из неколико разлога. Прича о Дороти и земљи Оз је увек актуелна и обраћа се и деци и одраслима кроз машту и кроз тему ескапизма. Такође, ове и наредне године, свет и ПАТОС славе 75 година од премијере овог највећег дечијег филмског класика свих времена. Поред тога, ПАТОС је своју позоришну сезону 2013/14. посветио филмским мотивима из разлога што жели да инспирише децу и младе да истражују и свет квалитетних филмова, и удаље се од јефтине таблоидне забаве која их окружује, али и да пружи подршку Центру за културу Смедерево у борби за дигитализовање биоскопа.