Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Презентација објеката изграђених из кредитних средстава KFW банке

 
 
 Делегација немачког Минсистарсва за економску сарадњу и развој посетила Смедерево


       Након потписивања међувладиног протокола о економској сарадњи између Савезне Републике Немачке и Републике Србије, делегација немачког Министарства за економску сарадњу и развој на челу са Андреасом Гисом посетила је Смедерево.
Представници немачког Министарства желели су да се на лицу места увере у успешност реализације програма које је финансирала немачка Влада.
У присуству  градоначелника Предрага Умичевића, заменика градоначелника др Јасне Аврамовић, председника Скупштине града  Бранчета Стојановића, Здравке  Ковачевић Васић, начелника Одељења за ЛЕР (локални економски развој) и представника ЈКП Водовод одржана је презентација објеката изграђених из кредитних средстава KFW банке.

     Пројекти који су  финансирани из кредитне линије KFW-a у износу од укупно 2 и по милиона евра су :
1. 146.000 евра за реконструкцију улица Краља Петра, 17. октобра, Црногорске, Народног фронта, Србине, Горичке, Мајке Југовића, Бирчанинове, Ратних војних инвалида и Велебитске.
Спортска хала - 677.000 евра и исто толико за Базен.
У склопу прве фазе KFW програма за водоснабдевање изграђена су 3 бунара, инсталирана опрема за детекцију цурења и обезбеђено 3.000 водомера за шта је из донације KFW-a утрошено 712.000 евра док је учешће града било 178.000 евра.


     Немачка делегација обишла је улице Краља Петра и 17.октобра као и бунаре на изворишту Шалинац. Господин Андреас Гис изразио је задовољство квалитетом реализованих пројеката инфраструктуре и најавио наставак сарадње.
      "Улазимо у другу фазу сарадње програма водоснабдевања чија је вредност  
6. 200.000 евра", потврдила је Здравка Ковачевић Васић, начелник Одељења за ЛЕР Градске управе Смедерево.