Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Пријем породица погинулих бораца

 
        Републичко Удружење породица погинулих од 1990. и домаћин посете Удружење ратних и мирнодопских инвалида града Смедерева, положили су венце на споменик жртвама НАТО агресије.
       На Видовдан је организован и пријем у Градској управи за педесеторо чланова породица погинулих из разних градова и представвнике Војске Србије.

      "Наш циљ је да бринемо једни о другима уз свесрдну помоћ локалне самоуправе и да никада не заборавимо наше саборце, изјавио је између осталог, том приликом, председник Удружења РМВИ, Драган Стојковић.

        Поздрављајући присутне у име града Смедерева, председник Скупштине, Бранче Стојановић, подсетио је да је Смедерево у току 1991/92. године изгубило тридесеторо својих суграђана а  у НАТО агресији још 15 младих живота. " То свакако јесте највећи губитак за њихове породице, али оно што ми можемо да урадимо за њих јесте да се старамо о школовању њихове деце, помогнемо око решавања стамбеног питања и егзистенције чланова породица погинулих", рекао је Стојановић.

      На пријему, којем је присуствовао и Саша Момић, члан Градског већа за рад и социјалну политику,  истакнуто је и то да је захваљујући разумевању локалне самоуправе планирана изградња спомен обележја страдалима у ратовима од 1990. године.

       Ценећи досадашњи допринос и бригу о породицама погинулих бораца, као и о члановима Удружења РМВИ, граду Смедереву, Удружење породица погинулих бораца Србије доделило је посебну захвалницу. Председнику Скупштине, Бранчету Стојановићу захвалницу је уручила Верица Радета, мајка која је у НАТО агресији изгубила сина јединца, припадника посебне јединице МУП-а на Косову и Метохији.
Саво Пауновић, председник Удружења породица погинулих бораца ратова од 1990., уручио је захвалницу Драгану Стојковићу, председнику Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида града Смедерева.