Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Пријем за атлетичарку Ољу Николић

После Балканског првенства све извеснији наступ Оље Николић и на Светском првенству у Барселони

Град Смедерево и овдашњи Атлетски клуб организовали су пријем за атлетичарку Ољу Николић, која је са Олимпијских игара за младе Европе, донела у Смедерево бронзану медаљу.
       Оља Николић чланица Атлетског клуба Смедерево  освојила је бронзану медаљу на EJOF-у  у трци на 2.000 метара стипл. Такмичење је одржано у Трабзону у Турској.
       Ољи  за неколико дана предстоји  наступ на Балканском првенсту такође у Турској.
Тренер Јован Миливојевић очекује да ће Оља остварити норму за такмичење на 3.000 м стипл за старије јуниоре и тако обезбеди "визу" за  Светско првенство у Барселони.
       Иначе, на 7. светском првенству за млађе јуниорке које је у  јулу одржано у Лилу у Француској Оља је истрчала свој лични рекорд 6,54,99 што је за 10 секунди брже од њеног претходног најбољег времена. Тиме је, према речима тренера Миливојевића, оправдала очекивања и у укупном пласману заузела 19. односно 7. место у европској конкуренцији.
       Оља  која се из Турске вратила са бронзаном медаљом, каже да није очекивала такав успех али да је наравно то прижељкивала. "Веровала сам  да ћу ући у првих 10, а треће место је и за мене било изненађење, поделила је своју радост са представницима локалне самоуправе, Атлетског савеза Србије и новинарима, на пријему који је у њену част организован у Смедереву. Градоначелник Смедерева Предраг Умичевић честитао је Ољи и нагласио да  улагање у спорт види као инвестицију а не као трошак.
Представници Атлетског савеза Србије најавили су да ће од јесени обићи двадесетак основних школа и поделити им коплете реквизита за атлетику. АСС је са Министарством просвете иницирао изгардњу атлетских стаза у градовима међу којима је и Смедерево. Тако да атлетичари неће морати на припреме да путују у друге градове већ ће имати све потребне услове и у Смедереву, чуло се између осталог на пријему у градској кући.
      Слободан Бранковић, генерални секретар  Атлетског савеза Србије, Дарко Савић председник АК Смедерево и Ненад Максић, члан Градског већа за спорт и омладину, честитали су Ољи на оствареном успеху и изразили уверење да је ово само старт њене блиставе спортске каријере.