Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Пријем за веслаче

Прво европско првенство у веслању одржано је 1893. године у Италији, на језеру Орта. Од 1954. године,поред такмичења за мушкарце, уведена су такмичења за жене, а од ове године и за јуниоре.

На управо завршеном Европском првенству, одржаном у бугарском граду Пловдиву, репрезентација Србије је освојила четири медаље- две сребрне и две бронзане. Вицепрваци Европе постали су Ива Обрадовић, Ивана Филипшовић, Марко Марјановић и Душан Богићевић. Бронзу су освојили двојац без кормилара Никола Стојић и Јован Поповић и четверац без кормилара за лаке веслаче Милош Томић, Милош Станојевић, Ненад Бабовић и Немања Нешић.
 
Поводом поновног успеха смедеревских веслача, чланова реперезентације Србије, у згради градске управе Смедерево организован је пријем коме су присуствовали:
градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, председник Скупштине, Бранче Стојановић, члан ГВ за спорт, Ненад Максић, председник клуба, Драгољуб Пауновић, тренер, Дејан Гуслов и веслачи: Савић Веселин, Јовановић Јован, Александар Филиповић, Немања Нешић и Душан Богићевић.

На Светском првенству за млађе сениоре које је одржано у Амстердаму, смедеревци Јован Јовановић и Веселин Савић су освојили златну медаљу, као чланови лаког четверца српске репрезентације. На Европском првенству у Пловдиву, Немања Нешић је као члан четверца освојио бронзану медаљу, а Душан Богићевић сребро у дубл скулу. Град Смедерево ће, као што је постало уобичајено, новчано наградити освајаче медаља.

     Спорт и култура су најбољи амбасадори једног града. Управо сте ви ти који носите по свету име овог града и ми са поносом можемо да станемо иза вас. Као што смо и до сада напомињали, спорт је добра инвестиција, а не трошак, инвестиција у младе људе, у будућност града- истакао је Умичевић.

Веслачима су на постигнутим успесима честитали  Бранче Стојановић и Ненад Максић, истичући да је за врхунске резултате, који одликују овај клуб, потребно много рада и одрицања.

На данашњем састанку је потврђено да ће градска управа и даље финансијски подржавати развој спорта.

Пријем је завршен разменом пригодних поклона.