Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Припреме за почетак противградне сезоне

Почеле припреме за противградну сезону 2013, која ће званично стартовати 15.априла и трајаће до 15.октобра.

 

Представници Радарског центра „Букуља" и Одељења за ванредне ситуације МУП-а Србије - Одсек за ванредне ситуације Смедерево и Фонда за развој пољопривреде града Смедерева одржали су данас припремни састанак са противградним извршиоцима на територији Смедерева.

 

„Сезона одбране од града почиње 15.априла и траје до 15.октобра. На територији града Смедерева има 17 противградних станица са 34 стрелца, што нас сврстава у ред неколико градова са максималним бројем извршилаца", подсетио је директор Фонда, Јовица Вујовић.

 

Вујовић је нагласио потребу добре комуникације између свих релевантних субјеката у овом важном послу и добре организације противградне заштите, а све у циљу стварања услова за правовремено и адекватно дејствовање.

 

„На основу извештаја о преосталим ракетама из прошле сезоне и планираном деобом са осталим градовима, сезону ћемо дочекати са око 10 ракета по станици, што је за почетак веома добро", рекао је Вујовић и напоменуо да је у претходне две године Фонд обезбедио по 102 ракете.

 

После рекапитулације урађеног у прошлој години, одржан је семинар намењен стрелцима противградне заштите, урађен здравствени преглед свих извршилаца и закључени уговори о обављању овог важног посла у области пољопривреде.