Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ ДОПУНА ОДЛУКЕ o Ограничењу рада свих угоститељских објеката НА ТЕРИОТИРИЈИ ГРАДА СМЕДЕРЕВА НЕМА ЗАРАЖЕНИХ НИ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНА ВИРУСА


Природно из Смедерева

 
Кампања "Природно из Србије" кренула je данас из Смедерева

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, покренуло је кампању "Природно из Србије" са намером да покаже да у нашој земљи постоје производи који су природни, као и да је сасвим природно да Србија поседује квалитет.
Основна идеја је да се најширој јавности Србије приближи рад малих пољопривредних произвођача и конкретни плодови њиховог рада, а у циљу информисања и едуковања свих грађана Србије како да препознају квалитет и како да га сачувају. Континуираним информисањем едукујемо се како да у мору могућности начинимо прави избор, рекао је између осталог министар за пољопривреду, шумарство и водопривреду Саша Драгин.

О пољопривредној производњи у смедеревском атару говорио је градоначелник Смедерева Предраг Умичевић. О значају кампање новинаре је информисао Душан Пајкић, директор Генералног инспектората Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду
Кампања је кренула данас из Смедерева а обухватиће  12 округа Србије и трајаће годину дана.
Кампања је националног карактера и има за циљ да промовише мале пољопривредне произвођаче и најширој јавности, односно свим крајњим потрошачима производа, да понуди информације о најбитнијим темама када је у питању храна, о њеном квалитету и безбедности. Промоцији кампање "Природно из Србије" присуствовали су др Јасна Аврамовић, заменик градоначелника, начелник Подунавског управног одбора Момир Радојковић, помоћник градоначелника за локалну самоуправу Бојан Теофиловић, директор Завода за пољопривреду Биљана Николић, директор Фонда за развој пољопривреде Јовица Вујовић, координатор Канцеларије за рурални развој Предраг Милошевић, представници Удружења потрошача и други.
Улога и задатак Министарства и свих запослених у њему јесте да пруже помоћ и подршку свима који живе од пољопривреде и који се на прави начин баве својим послом, да би и у будуће тако наставили. Са друге стране тиме се омогућава грађанима Србије да са задовољством користе квалитетне природне производе са нашег подручја.
У прилог свему наведеном, представници министарства посетили су ОШ "Др Јован Цвијић" а затим и воћара из Водња, Живорада Томића.