Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Признање Канцеларији за дијаспору

Матица исељеника похвалила рад смедеревске Канцеларије за дијаспору

Министарство вера и дијаспоре одлучило је да граду Смедерево, за изузетан допринос развоју односа матице и дијаспоре додели захвалницу Министарства вера и дијаспору за подршку и развоју Канцеларије за дијаспору која је од свог оснивања постигла.
Организација Матице исељеника Србије такође је донела одлуку да се Канцеларији за дијаспору града Смедерева додели захвалницу за изузетан допринос развоју односа наших људи у дијаспори.
         
Пре почетка Скупштине града Смедерева организовано је уручивање признања.
Одборницима и представницима медија обратио се Радивој Дабић, председник Матице исељеника. Он је похвалио сарадњу са смедеревском Канцеларијом за дијаспору и уручио поклоне, ексклузивна издања књига Матице исељеника и то градоначелнику Предрагу Умичевићу, заменику градоначелника др Јасни Аврамовић, председнику Скупштине града Бранчету Стојановићу, заменику председника Скупштине, Бојану Костићу и Драгиши Јовановићу, координатору Канцеларије за дијаспору Градске управе Смедерево. Јовановић се захвалио свом тиму на успешном раду, Мирјани Костић, Предрагу Савићу и Ђулијети Сулић, референту за координацију за решавање проблема Рома.
Јовановиће се такође захвалио  Министарству вера и дијаспоре као и Матици исељеника који су препознали труд и залагање смедеревске Канцеларије за дијаспору и најавио бројне планиране активности и нове пројекте. Такође је истакао да верује да је у изгледу изградња објекта од средстава дијаспоре.