Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Проглашени најбољи омладински волонтерски пројекти

Mинистарство омладине и спорта Владе Републике Србије, заједно са Делегацијом Европске уније у Србији прогласило je најбоље омладинске волонтерске пројекте и обележило Међународни дан волонтера – 5. децембар.
  
У саопштењу се наводи да је ресорно министарство у оквиру програма „Млади су закон“ финансирало 224 омладинска волонтерска пројекта у износу од око 17 милиона динара.
Награде за најбоље волонтерске иницијативе и иницијативе које посебно промовишу вредности ЕУ доделили су министар омладине и спорта Алиса Марић и шеф Делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер.

Прво место освојила је неформална волонтерска група „Лучани у срцу” (Лучани из Моравичког округа) са пројектом „Хуманост на делу”, чији су активисти организовали представе и концерте на којима је улаз био бесплатан, а у циљу прикупљања добровољних прилога за децу оболелу од дијабетеса.

Друго место припало је удружењу младих “ЦЕМРОП – Центар младих Рома”, Пожега, из Златиборског округа, са пројектом “Шта знаш о мени?” којим је покренут дијалог о познавању и промовисању ромске културе међу младима из Пожеге.

На трећем месту нашла се неформална група “Позитива”, Милатовац, општина Баточина, из Шумадијског округа, са пројектом “Мале игре великих мајстора” који је имао за циљ сређивање простора – Клуба за младе у Милатовцу који ће користити младима за квалитетно и садржајно провођење слободног времена.

Додатна награда припала је пројекту неформалне групе “Омладинско позориште техничке школе“ из Смедерева, Подунавски округ, за волонтерски пројекат „Учионица која живот значи“.

Делегација Европске уније у Србији је доделила и три почасне награде волонтерским иницијативама које посебно промовишу европске вредности.

Министарство омладине и спорта је у оквиру програма „Млади су закон“ по трећи пут организовало конкурс за најбоље омладинске волонтерске пројекте, који су ове године изазвали још веће интересовање међу младим активистима, наводи се у саопштењу.