Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Проглашени најуспешнији смедеревски спортисти у 2012. години

Савез спортова Смедерево прогласио је најуспешније спортске појединце, спортске екипе и младе спортске таленте у 2012. години.

Свечаност проглашења најуспешнијих смедеревских спортиста почела је минутом ћутања, поводом ненадокнадивог губитка једног од најуспешнијих спортиста, прерано преминулог веслача Немање Нешића.

За најбољу женску сениорску екипу проглашен је Женски рукометни клуб Млади радник из Радинца, који је обезбедио пласман у Првој лиги Србије, док је најбоља сениорска мушка екипа Кошаркашки клуб Смедерево 1953, за освојено седмо место у Првој лиги Србије.

Најбоља сениорка је Ивана Кораћ из Женског рукометног клуба Млади радник из Радинца, а најбољи сениор Драган Ђорђевић, из Клуба малог фудбала Смедерево.

За најбољег спортисту инвалида у 2012. години проглашена је Јелена Пантовић из Друштва за спорт и рекреацију инвалида Смедерево, за остварене резултате у стрељаштву на Светском купу и домаћем првенству. Најбоља инвалидска екипа је Друштво за спорт и рекреацију инвалида Смедерево, са укупно освојених 26 медаља.

Најбољи тренер у 2012. години је Јовица Петковић из Женског рукометног клуба Млади радник у Радинцу.

Награду за животно дело заслужио је Мирослав Гаузановић, за изузетне заслуге у области школског спорта.

Најбоља млада женска екипа је Женски рукометни клуб Млади радник из Радинца, за шесто место на првенству Србије, а најбоља млада мушка екипа је Рукометни клуб Смедерево, чији су јуниори (1994.годиште) освојили треће место на првенству Србије.

За најбољу младу спортисткињу проглашена је Милица Нинић, капитен Женског рукометног клуба Млади радник из Радинца, за освојено шесто место на првенству Србије, а за најбољег младог спортисту Алекса Максић из Рукометног клуба Смедерево, пионирски репрезентативац Србије и најбољи стрелац Србије за 1997. и 1998. годиште.

Најуспешнији спортски колектив у 2012.години је Аеро клуб Смедерево за освојено треће место на Државном првенству у падобранству у дисциплини скок на циљ и треће место на Државном месту у општој авијацији, дисциплина слетање и временска тачност.

Подвиг године остварио је Фудбалски клуб Сељак из Михајловца, за прво место фудбалске лиге Зоне Дунав и пласман у Српску лигу Запад.


Проглашени су и најбољи код појединачних спортова.  Најбоља женска екипа је Стрељачка дружина Смедерево за освојено друго место на првенству Србије, дисциплина ваздушни пиштољ, док је најбоља мушка екипа у појединачном спорту Аеро клуб Смедерево, за освојено треће место на првенству Србије у скоку на циљ и прво место у дисциплини прецизно слетање без мотора – моторни змај и треће место у дисциплини временска тачност и слетање.

Најбоља спортисткиња у појединачном спорту је Марија Минић из Карате клуба Смедеревац, репрезентативац Србије, за освојено прво место борбе екипно и друго место кате екипно сениорке на првенству Европе, а најбољи спортиста је Никола Селаковић из Веслачког клуба Смедерево, члан сениорског сребрног четверца без кормилара на првенству Европе за лаке веслаче.

За најбољу младу женску екипу у појединачном спорту проглашена је Стрељачка дружина Смедерево за освојено прво место на првенству Србије, серијска ваздушна пушка јуниорке и друго место серијска ваздушна пушка, сениорски резултат.

За најбољу младу мушку екипу у појединачном спорту проглашен је кадетски четверац без кормилара Веслачког клуба Смедерево у саставу Никола Новаковић, Марко Ристић, Зоран Рајић и Урош Димитријевић, за освојено прво место на првенству Србије и осмо место на Светском првенству за јуниоре у осмерцу.

Најбоља млада спортисткиња у појединачном спорту је Милица Митић из Карате клуба Смедеревац, репрезентативац Србије, за освојено прво место Србије борбе појединачно и друго место кате екипно јуниорке.

Најбољи млади спортисти у појединачном спорту су Јован Јовановић и Александар Филиповић из Веслачког клуба Смедерево за освојено прво место на Светском првенству за сениоре, пето место у Европи дубл скул и прво место у Србији, Стефан Анђелковић из Кик бокс клуба СД Комбат за прво место за јуниоре на свету, прво место на првенству Србије за сениоре Б класа, прво место Србије фул контакт, прво место на првенству Србије за јуниоре лоу кик и прво место Србије за јуниоре фул контакт.
 
За подвиг године за појединачне спортове изабран је Раде Савић, шампион Европе са светским рекордом у дисциплини бенч прес.

Посебно је похваљен Милија Секулић из Кошаркашког клуба Смедерево 1953, а проглашено је и 10 младих спортских талената за 2012.годину, о чијим резултатима ћемо тек слушати – Марјан Симић, Александар Грујић, Марија Терзић, Душан Димитријевић, Вељко Недељковић, Јована Ивановић, Анђела Грмуша, Александар Стаменковић, Марко Петровић и Огњена Михајловић.