... Смедерево добија јединствен стадион у региону Обавештење у вези уписа у вртић електронским путем 24. март Дан сећања на жртве НАТО агресије ЗА ВРЕМЕ ВАНРЕДНОГ СТАЊА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА НОВОМ ПОРТАЛУ


Програми Светосавских свечаности у Центру за културу

«Хришћански симболизам као тајна спасења» тема је трибине која  вечерас у 18 сати почиње у Концертној дворани Центра за културу.  

Гост програма биће протођакон мр Предраг Петровић, а разговор учесника са њим односиће се на једну од кључних богословских тема – спасење.

Богослужбени симболизам Цркве афиримисан је у разматрању теолога са којим ће бити вођен разговор, као и разлози на којима почивају истине вере.

У оквиру 24. Смедеревских Светосавских свечаности, редакција научно-образовног програма Центра за културу Смедерево, публици ће сутра са почетком у 18 часова, такође у Концертној дворани уприличити и једно предавање, у складу са тематиком овог духовног празника.

Тема ће бити «Страдање и сећање у светлости православне иконографије», а гост је Ирина Радосављевић, теолог и теоретичар уметности.