Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Програми током Светосавских свечаности

Поводом 24. Смедеревских светосавских свечаности, у понедељак, 21. јануара са почетком у 19 часова, у Концертној дворани Центра за културу биће одржана презентација два значајна међународна пројекта.
Арт Фора – Арт4А је нови пројекат Омладинског позоришта ПАТОС и Центра за културу Смедерево, који води БАЗААРТ из Београда са партнерима ЦРЦР из Ниша и ЦЕКОМ из Зрењанина, а подржава га Амбасада Краљевине Норвешке у Београду.

Пројекат се бави уметношћу у заједници - комјунити арт-ом. Комјунити арт (community art) се развио шездесетих година прошлог века, када су групе авангардних уметника одлазиле у заједнице и заједно са мештанима стварале уметничка дела на теме значајне за становнике те заједнице.
У Смедереву, тема пројекта Арт Фора су миграције становништва које су учиниле да Смедерево данас постане једно од најразноврснијих културних заједница у Србији.
Приручник за интеркултурално учење кроз драму резултат је другог пројекта названог  ИДЕАЛ који је имао за циљ да помогне младима и наставницима у Смедереву, Београду и Новом Београду, Нишу и Зрењанину да науче како да уважавају и прихватају различитости.
У уторак, 22. јануара у истој сали у 18 часова почиње трибина под називом „Хришћански симболизам као тајна спасења“, а дан касније у исто време биће одржано предавање „Страдање и сећање у светлости православне иконографије“.