Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Пројекат Марина представљен на Другом Дунавском финансијком дијалогу

Градоначелница др Јасна Аврамовић и директор Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Ненад Крчум били су учесници Другог Дунавског финансијског дијалога одржаног у Народној банци Србије и том приликом представили пројекат смедеревске Марине.

Циљ овог пословног скупа је подстицање дијалога и повезивање представника малих и средњих предузећа Дунавске регије са потенцијалним финансијерима.

Тако је и Град Смедерево остварио контакт са учесницима Другог Дунавског финансијског дијалога из Немачке и Аустрије и договорена је посета њихових представника нашем граду. 
 
Више од 200 учесника имало је прилику да потенцијалним инвеститорима представи своје пројекте, а Дунавском финансијском дијалогу у Београду присуствовали су и међународни експерти из Дунавске регије.

Стратегија Европске уније на овај начин обухвата 14 држава Дунавског слива и има за циљ подстицање боље интеграције у региону.