Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Пројекат Учионица која живот значи

Омладинско позориште Техничке школе у Смедереву добило је значајна финансијска средства у оквиру Пројекта "Млади су закон"  - "Учионица која живот значи" од Министарства омладине и спорта, Ресурса центра за Подунавски округ и Омладине ЈАЗАС-а.


Тим поводом у петак су глумци овог позоришта, извођењем одломака из више различитих комада, свечано обележили наставак свог рада, у сада уређеном простору.

Новац добијен из донације био је довољан да се купе костими за глумце и реквизити неопходни да би се представе играле, а чланови позоришта су мимо тога уредили свој простор, учионицу у Техничкој школи, у којој одржавају пробе.

"Учионица која живот значи" Омладинског позоришта Техничке школе сада је окречена, зидови су креативно осликани, а простор је опремљен новим полицама за одлагање костима и глумачких реквизита.

Док су уређивали простор за рад, глумци су у њему истовремено припремали и представу "Коштана", коју су у оквиру овогодишње Смедеревске јесени извели у хуманитарне сврхе за помоћ позоришту "Бора Станковић" из Врања које је изгорело у пожару.

Да подсетимо, претеча Омладинског позоришта Техничке школе је Драмска секција, која је са радом почела још 1980. године, а од 2011. године ради под садашњим именом.

Циљ постојања позоришта је да ученицима Техничке школе приближи ову врсту уметности, да их наведе да се баве глумом и на тај начин допринесу побољшању квалитета културног живота у Смедереву.

Последњих неколико година све је више ученика који учествују у раду позоришта, сами    бирају текстове и  музику по којима раде, осмишљавају и израђују сценографију и промовишу свој рад.

До сада су чланови овог позоришта извели представе на бројним фестивалима у Србији.