Потписан први уговор о дуалном образовању у Смедереву и Подунавском округу Акција „Пажљивко“ у смедеревским основним школама Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату


Промоција 126. Смедеревске јесени у Београду

У Кнез Михајловој улици у Београду промовисана је туристичко - привредна манифестација „Смедеревска јесен", 126. по реду.

 

Представници Туристичке организације Смедерева упознали су Београђане са програмом манифестације, али и са најквалитетнијим смедеревским воћем и позвали житеље главног града да буду гости некадашње српске престонице.

 

"То је једна од најзначајнијих туристичких манифестација у региону, која ће трајати од 6. до 29. септембра, тачније сваког викенда и надамо се да ћемо ове године успети да привучемо рекордни број посетилаца, нарочито из Београда", изјавила је представница Туристичке организације Смедерева, Јелена Поповић.

 

Она је рекла да се очекује више од 100.000 посетилаца, нагласивши да ће током трајања манифестације бити  уприличене изложбе воћа и вина смедеревског краја, а гости ће моћи да купе ове  и остале производе по приступачним ценама.

 

Госте „Смедеревске јесени" из Београда, на богат културно - уметнички програм, позвали су и млади Смедеревци у раскошним одорама деспота Ђурђа Бранковића и његове жене Јерине.

 

Током промоције у Кнез Михајловој улици у Београду, наступила је и певачка група Музичке школе „Коста Манојловић" - Етно одсек.

 

Поред Београда, туристичко - привредна манифестација „Смедеревска јесен" промовисана је у Ковину, Смедеревској Паланци и Пожаревцу.