Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Промоција и две изложбе у Народној библиотеци у Смедереву

Вечерас у 19 часова, у склопу обележавања Националног дана књиге, у Народној библиотеци Смедерево биће одржано књижевно вече и промовисан часопис за књижевност, културу и науку „Мајдан".

О часопису ће говорити  Славица Пејовић, главни и одговорни уредник, Ана Дудаш, Славица Јовановић, Велиша Јоксимовић и Зоран Стојићевић Рикардо.

Гости на промоцији биће и књижевници из Костолца, Београда, Гроцке, Малог Црнића, Пожаревца, Петровца на Млави и Смедерева.

Поред ове промоције, биће отворене и две тематске изложбе којима ће се обележити двадесет година од смрти наше песникиње Десанке Максимовић и то на Позајмном и дечјем одељењу. 

На Дечјем одељењу, са почетком у 13 часова данас ће бити одржана и географска радионица у оквиру које ће бити представљена Краљевина Данска. Учесници програма су представници Амбасаде Краљевине Данске у Београду, професор географије Борис Здравковић и  ученици ОШ „Др Јован Цвијић" из Смедерева.