Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Промоција инвестиционих потенцијала Смедерева


У оквиру УСАИД- овог "Програма подстицаја економском развоју општина" , данас је у Београду, по други пут, организовано такмичење у промоцији инвестиционих потенцијала "Invest in Serbiа", на којем ће, у конкуренцији од укупно двадесет општина и градова, своје капацитете представити и наш град. Догађају ће присуствовати представници најзначајнијих иностраних и домаћих компанија, дипломатских представништава и међународних организација.

Смедерево је, крајем 2006. године, постало један од учесника овог Програма, који финансира Агенција Сједињених Америчких Држава за међународни развој ( УСАИД) ради пружања подршке приликом успостављања функционалне мреже, која би требало да повезује кључне институције републичких власти и локалне заједнице са потенцијалним инвеститорима.

Tакмичења " Invest in Serbia" има за циљ да подстакне конкурентност општина и градова у Србији и да им омогући да , на најбољи начин, представе инвестиционе капацитете своје заједнице као повољног пословног окружења.

Укупно шест општина-победница добиће вредне награде - путовање на инвестициони сајам у Немачкој и радну посету Сједињеним Америчким Државама.Критеријуми за оцењивање везани су за квалитет општинских презентација, изглед штандова и квалитет понуђеног промотивног материјала.

Домаћини штанда града Смедерева су градоначелник, Предраг Умичевић и Здравка Ковачевић-Васић, главни стручњак за област економије.