Електронска пријава за упис деце у Предшколску установу преко портала Е-управа Зимска бајка у нашем граду Проглашење најбољих спортиста Смедерева за 2019. годину Светосавска академија Срећни новогодишњи и божићни празници


Прва група радника компаније ПКЦ отпутовала у Пољску на обуку

Прва група од 20 радника компаније ПКЦ Србија отпутовала је јутрос у Пољску, а поред чланова фамилије и представника компаније, испратила их је и градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

"Обука траје од три до осам недеља, а фабрика у Смедереву би требало почетком марта да почне са радом. Оно што буду научили у Пољској, моћи ће да пренесу радом у ПКЦ-у који ће се отворити у Смедереву. Нова здрава места почињу да стижу у град Смедерево. Смедерево се полако буди и за који месец Смедерево ће добити једну другачију слику", оценила је градоначелница.

 

Она је додала да ће у овој фабрици до краја године бити запослено 500 радника, а обавеза локалне самоуправе је да до краја године заврши и халу за потребе производње ове фабрике, након чега ће бити упослено још око 1.000 радника.

 

Један од младих путника у Пољску, Душан Стевић, изразио је задовољство што почиње да ради и што је део групе радника ПКЦ-а која иде на стручну обуку у вези са израдом каблова.

 

"Био сам много изненађен и срећан што сам добио посао преко конкурса, сасвим неочекивано, одушевљен сам. Очекујем да што пре научимо да радимо, да се вратимо и кренемо са производњом".

 

Подсећамо, компанија ПКЦ основала је 29. октобра 2013. године српску фирму са седиштем у Смедереву.

 

Меморандум о разумевању потписан је у Смедереву 18. октобра 2013. године и том приликом је саопштено да ПКЦ  има за циљ да започне производњу у Смедереву у већ постојећем изнајмљеном производном погону почетком 2014. године, а да затим производњу настави у већем изнајмљеном производном погону до краја 2014. године.

 

Планирана је инвестиција компаније од око 8 милиона евра у основна средства до краја 2016. године, док је, у истом периоду, планирано да компанија запосли укупно око 1.500 радника.