Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Првак државе из Смедерева

После великог успеха у падобранским скоковима, Аеро клуб Смедерево остварио је још један  одличан резултат. Владан Угљешић победио је у суботу, на домаћем терену, у прецизном слетању змајева без мотора.


На спортском аеродрому у Смедереву, у организацији Ваздухопловног савеза Србије и Аероклуба Смедерево, по лепом времену и са слабим ветром, у суботу је одржано Државно првенство у прецизном слетању за ултралаке ваздухоплове.

Било је планирано такмичење и за ултралаке авионе, али због малог броја авиона, они су учествовали  ревијално, а надметали су се само моторни змајеви, уз пратећи програм извођења падобранских скокова и акробатског летења.
 
Нови шампион Србије у прецизном слетању змајева без мотора је Владан Угљешић из Аеро клуба Смедерево, док је првак државе у категорији са мотором Жељко Тешандић из Аеро клуба Вихор из Нове Пазове.

Аероклуб Смедерево један је од клубова дуге традиције, основан давне 1952. године, а данас је клуб који наставља са добрим резултатима, каже председник Аероклуба Смедерево Владан Цветковић.

“Нови змајеви направљени у фабрици коштају од 20 до 50 хиљада евра. Змајеви који се овде надмећу су сви фабрички, а у Србији је доста и самоградње. Половни змајеви коштају од 7 до 15 хиљада евра. Мотори су снаге од 65 до 100 коња. Нема прецизних података, али верујем да у Србији лети од 50 до 100 моторних змајева”, додао је Цветковић.

Он је подсетио да је падобранска екипа АК Смедерево на недавном Државном првенству у падобранству, у скоковима на циљ, освојила треће место. Један од наших најистакнутијих падобранаца, Александар Цветковић, члан АК Смедерево, постао је државни првак у скоковима на циљ и у отвореној конкуренцији.