Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Првенство Србије у стрељаштву у Смедереву

Смедерево ће овог викенда поново бити домаћин најбољим стрелцима Србије.

 

Због немогућности Стрељачке дружине „Панчево 1813" да организује Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем А програма у Панчеву, Стрељачки савез Србије данас је донео одлуку да организација такмичења буде поверена Стрељачкој дружини „Смедерево".

 

Такмичење ће се одржати на Стрелишту у Дворани Смедерево, на електронским метама, по новим правилима Светске стрељачке федерације, које се примењују од 1. јануара 2013. године.

 

Свечано отварање државног првенства је у суботу 16. марта у 11 часова (више информација о отварању државног првенства, послаћемо вам у току сутрашњег дана). Првог дана такмичења у суботу наступају јуниорске, а у недељу сениорске категорије.

 

Прво домаће такмичење, после недавно одржаног Првенства Европе у Данској, на које су најбољи српски стрелци отишли са припрема на нашем стрелишту, окупиће актуелне шампионке Европе, пиштољашицу Зорану Аруновић, Бобана Величковића и Јасну Шекарић, као и вицешампионе у конкуренцији сениора пиштољем Дамира Микеца, Андрију Златића и Димитрија Гргића.

 

Учествоваће и остали наши најбољи стрелци, рекордери, олимпијци: Ивана Максимовић, Андреа Арсовић, Јелена Живковић, Лидија Михајловић, Милутин Стефановић, Драган Марковић, Немања Миросављев, Стеван Плетикосић и други.

 

Добри резултати очекују се и од најбољих јуниора Србије: Андрије Миловановића, Милоша Тасића, Стефана Александровског, Тихе Тодоровић, Тијане Коларик, Драгане Палачек и других.

 

Укупно је пријављено 285 стрелаца из више од 30 клубова.