Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Првенство Србије за ђаке основних и средњих школа у у стрељаштву

Савез за школски спорт у Смедереву почетком недеље је успешно организовано Првенство Србије за ђаке основних и средњих школа у у стрељаштву, а технички организатор била је  Стрељачка дружина Смедерево.

 

Марија Бубало стрелац екипе Гимназије „Урош Предић" из Панчева и Вукашин Бојић, стрелац ТШ „Михајло Пупин" (Инђија)  освојили су титуле на Школском првенству Србије које је организовао Савез за школски спорт и Савез за школски спорт и организацију такмичења Смедерева, у категорији средњих школа, док су код основаца најбољи били Ђорђе Ранчић из ОШ "Душко Радовић" из Пирота и Невена Армуш из ОШ "Милутин и Драгиња Тодоровић" из Крагујевца.

 

У мушкој конкуренцији екипно су славили ђаци Гимназије „Свети Сава" из Сомбора и ученице Гиманзије „Бранко Радичевић" из Старе Пазове. Учествовало је 19 мушких екипа и 69 ђака средњих школа, односно 17 женских селекција и 62 такмичарке.

 

Ученици ОШ "Дуле Караклајић" из Лазаревца са 526 кругова серијском ваздушном пушком и ученице ОШ "Бошко Палковљевић Пинки" из Старе Пазове са 539 кругова, победници су Првенства Србије за ђаке основних школа у у стрељаштву, на којем је учествовало 125 ђака из 35 основих школа Србије.

 

Промотер Шампионата Србије за ђаке у Смедереву била је светска рекордерка Андреа Арсовић, а учеснике и угледне званице поздравили су на отварању Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије, Саша Момић, помоћник градоначелника Смедерева за спорт и Слободан Чичановић, саветник у Савезу за школски спорт Србије.

 

Првенство Србије за ђаке основних и средњих школа у у стрељаштву, на новом стрелишту у Смедереву, организовао је Савез за школски спорт у понедељак и уторак, а технички организатор била је  Стрељачка дружина Смедерево.