Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Прво коло Лиге основних школа Смедерева у стрељаштву

Прво коло Лиге смедеревских основних школа, у организацији СД „Смедерево", одржано је у четвртак увече на смедеревском стрелишту. Наступило је укупно 36 основаца из шест смедеревских основних школа.

 

Петар Адамовић (ОШ „Доситеј Обрадовић") и Александра Вујасин (ОШ „Димитрије Давидовић"), обоје 1999. годиште, победници су првог кола Лиге. С обзиром да ово двоје четрнаестогодишњака већ неколико година тренира у СД „Смедерево" и такмичи се, њихови резултати и победа нису били велико изненађење. Петар је пуцао 176 кругова, а Александра 172. Други код дечака био је Вељко Свилар, Адамовићев вршњак и школски и друг из клуба, са 168 кругова, а трећи, годину дана млађи, Вељко Илић (ОШ „Свети Сава") са 164 круга, који је ове године почео да тренира. Укупно је наступило 24 дечака из пет школа. Екипно код дечака најбоља је била ОШ „Д. Обрадовић" са 495 кругова (5 бодова), друго место припало је екипи ОШ „Св. Сава" са 427 кругова (4 бода) и бољом последњом серијом од дечака из ОШ „Др. Јован Цвијић" (3 бода).

 

Код девојчица друга је била Наталија Тасић (ОШ „Др Јован Цвијић") са 158 кругова. Наталија је једна од најмлађих такмичарки, 2002. годиште је, а стрељаштво је почела да тренира у прошлој сезони. Трећа је била годину дана старија Јована Лазић, из исте школе, са 157 кругова. Укупно се такмичило 12 девојчица из четири школе. Екипно победиле су девојчице из ОШ „Др. Ј. Цвијић" са 457 кругова, друга је била екипа ОШ „Д. Давидовић" са 420 кругова, а трећа екипа ОШ „Св. Сава" са 252 круга (2 бода).

 

Друго коло лиге одржаће се 30. јануара, а у петак 27. децембра на Стрелишту у Смедереву почиње Шеста Смедеревска лига у стрељаштву. Обе лиге имају по 7 кола од којих се пет бодује за резултат у појединачном и екипном пласману.