Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Прво међународно такмичење у стрељаштву у Смедереву

Ових дана почињу припреме за организацију првог међународног такмичења у стрељаштву које је поверено Стрељачкој дружини Смедерево. Упоредо са тим, најбољи смедеревски стрелци настављају са наступима на такмичењима која се организују у оквиру календара Стрељачког савеза Србије.

Већ следећег викенда стрелце Стрељачке дружине Смедерево очекује наступ на Првенству Србије, по А програму, на 10 метара, у Панчеву, чија стрељачка дружина ове године слави јубилеј два века постојања. За СД „Смедерево“ у конкуренцији сениорки пиштољем пуцају: Ана Алентијев, Ана Лајчак и Александра Лекић, а у јуниорској конкуренцији екипу чине Ана Алентијев, Ана Лајчак и Сара Илић. Јелена Јаковљевић, Даница Денић и Александра Вујасин наступају у категорији јуниорки пушком.

До краја овог месеца, смедеревски стрелци учествоваће на Регионалним првенствима у Б и Ц програму (23-24. марта), и у Финалу Купа Србије, Б програм, у Београду (30-31. марта) на којем ће наступити Даница Денић, у категорији млађих јуниорки пушком.

На стрелишту у Смедереву, у петак 15. Марта, биће одржано друго коло пете Смедеревске лиге у стрељаштву. Заинтересовани појединци и екипе могу још увек да се пријаве за ово такмичење, с обзиром да се пуца 7 кола, од којих се 5 бодује за укупан резултат.

Поред школе стрељаштва која је бесплатна за ученике основих школа и коју воде тренери СД „Смедерево“, почеле су припреме и за прво међународно такмичење које ће се у мају одржати у нашем граду. Европска стрељачка федерација доделила је Стрељачком савезу Србије организацију међународног такмичења Квалификације за Лигу Младих Европе, за регион Југоисточне Европе, а Стрељачки савез Србије је организацију овог такмичења поверио Стрељачкој дружини Смедерево.

Такмичење ће се одржати од 10. до 12. маја 2013. године на стрелишту у Смедереву и окупиће стрелце старости од 14 до 18 година из 10 репрезентација из 7 земаља: Русије, Украјине, Белорусије, Хрватске, Грчке, Израела и Србије. Европа је подељена на три групе: Север, Запад и Југоисток. У Финалу пуцају по две најбоље пласиране екипе из 3 групе квалификација. Финални турнир Лиге Младих Европе 2013. одржаће се у Лашком, Словенија.

Најбоља смедеревска пиштољашица Ана Алентијев и тренер Бобан Маринковић, у саставу репрезентације Србије, учествовали су прошле године на квалификацијама за Европску лигу младих, које су одржане у Осијеку.

За четири године, колико постоји ово такмичење, репрезентација Србије пушком освајала је два пута прво место, док екипа пиштољем до сада није успела да се квалификује за финале.