Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Радомир Станчић у Галерији савремене уметности

У Галерији савремене уметности Смедерево у среду је отворена изложба скулптура, инсталација и слика Радомира Станчића, под називом Ризик и авантура.

 

Радомир Станчић је завршио Академију лепих уметности у Венецији код проф. Емила Ведове и дипломирао и магистрирао на Уметничкој академији у Диселдорфу. Излагао је на бројним изложбама у земљи и иностранству. Аутор је Међународног пројеката Ривер арт.

 

Станчић своје радове реализује на лицу места, у изложбеном простору, претходно их нигде не испробавајући, тако да је и за њега самог свака његова изложба изненађење.

 

Радио је изложбе са уграђеним боксерским рингом у галерију и одржавањем спаринг бокс мечева професионалних боксера узимајући и сам учешћа у томе.... газио је бос по инсталацији састављеној од 2 тоне сломљеног стакла... јахао коња у галопу у једном свом перформансу... ,,секао'' уметничку институцију у Диселдорфу са 17 огромних тестера уденутих у њене сводове...

 

Своје радове сврстава под назив ,,Ризик и авантура'' а  и сам је склон ризику и авантури.

 

Изложба је отворена до 4. августа.