Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Рајин о феномену рокенрола

Један од најутицајнијих рок критичара еx-југословенских простора, Момчило Рајин, културни делатник са енциклопедијским познавањем светске поп и рок сцене, говориће на трибини у Центру за културу Смедерево, у среду 20. новембра, о феномену рокенрола у духу проблемског третмана.

 

Поред Пеце Поповића, Петра Јањатовића, Драгана Кремера и других, Рајин је један од аутентичних сведока најзначајнијих музичких збивања на пољу рокенрола седамдесетих и осамдесетих година на овим просторима.

 

Активни учесник у грађењу историје домаћег рокенрола и у погледу уредничког, организационог и идејног ангажмана, једна je од кључних личности за рађање музичког Новог таласа на домаћем терену.

 

Рајин приступа рокенролу свеобухватно и у своје критичке осврте укључује естетска, културолошка и социолошка значења.

 

Еминентни Р'Н'Р критичар изнеће своје констатације везане за природу утицаја, место и значај рокенрола у времену које је за нама као и у времену које нам предстоји.

 

Трибина ће се одржати у Концертној дворани са почетком у 19 часова, а улаз је слободан.

 

Модератор је Марко Цветковић, уредник научно-образовног програма Центра за културу Смедерево.