Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Регионално саветовање пчелара Подунавског круга

Друштво пчелара Смедерево организовало је у суботу 4. Регионално саветовање пчелара Подунавског округа, посвећено здравственој заштити пчела.

Стручне теме су се односиле и на зазимљавање и пролећни развој пчелињих друштава, о чему су говорили еминентни стручњаци у овој области, доцент на Пољопривредном факултету у Новом Саду др Нада Плавша и професор у пензији Радислав Сандић.

Саветовању је присуствовало више од стотину пчелара из Ковина, Смедеревске Паланке, Јагодине и других места Подунавског и Браничевског региона и Србије, али и грађани који се не баве пчеларством, а били су вољни да чују нешто више о поменутим темама.

Током саветовања била је организована продајна изложба репроматеријала за пчеларство који је био доступан пчеларима под повољнијим ценама.

„Посебну захвалност изражавамо Фонду за развој пољопривреде града Смедерева, који је помогао са донацијом у износу од 500.000 динара за куповину лекова за пчеле, а такође је Фонд и генерални покровитељ данашњег саветовања“, рекао је за градски сајт председник локалног удружења пчелара Добрица Ивковић.