Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Реконструкција водоводне мреже у Радинцу

Данас је обележен почетак радова на реконструкцији водоводне мреже у Радинцу. Поменутим радовима започиње први пројекат из друге фазе развоја водоснабдевања у Смедереву, који се спроводи у сарадњи са Немачком развојном банком.


Градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић обишла је данас градилиште у Радинцу и изразила задовољство почетком радова на решавању проблема водоснабдевања.
- Леп тренутак првог радног дана у недељи. Почели смо са радовима на првом пројекту из друге фазе развоја водоснабдевања у Улице Јордана Јовановића, где је делимично урађена канализација. Потрудићемо се да урадимо и други део канализације, а с обзиром да смо добили донацију од 15.000 кубика гребаног асфалта, по завршетку ових радова, очекујем и “пресвлачење“ улице. Требало би да Улица Јордана Јовановића, у року од 45 дана, добије свој прави облик. Овим програмом ће се наставити решавање проблема водоснабдевања моравских села - истакла је градоначелница.
Заменик градоначелника Бојан Теофиловић оценио је да je oво један од капиталних пројеката које спроводи Град Смедерево, односно Јавно комунално предузеће Водовод и канализација.
- Веома смо поносни што данас креће друга фаза, која се спроводи у сарадњи са Немачком развојном банком (KFW). У наредних неколико година повезаћемо сва моравска села на градску водоводну мрежу. То је велики корак за наше суграђане у овом делу града, а касније прилика да се сукцесивно укључе и нека шумадијска села, тако да ћемо упоредо решавати све комуналне проблеме. Проблем здраве, пијаће воде један је од најургентнијих проблема - нагласио је Теофиловић.
Стручни сарадник за инвестиције у ЈКП „Водовод“, Звонко Цвитан, казао је да се, у оквиру овог пројекта, ради на реконструкцији око 660 метара водоводне мреже пречника 110 милиметара у Улици Јордана Јовановића и Марушићевој.
- Пре неколико дана екипе Телекомуникација Блаце уведене су у посао на терену, а надзор даје Водовод. Рок за завршетак радова је 45 дана. Укупна вредност пројекта, који се ради већ неколико година, је 6,2 милиона евра и финансира се делом из донације, а делом из кредитног аранжмана са KFW банком. У овом програму планирамо да радимо проширење изворишта, водозахватне објекте, нова постројења за прераду воде за моравска села, велики транспортни цевовод и реконструкцију мреже у четири села. Вредност овог пројекта је 80.000 евра - рекао је Цвитан.