Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Реновирана Кванташка пијаца у Смедереву

ЈКП "Пијаце" у Смедереву данас је и званично обележило завршетак санације Кванташке пијаце.


Асфалтом је пресвучена површина од преко пет хиљада квадратних метара, а  вредност радова била је 6,1 милион динара.

Закупци ће од сада имати много боље услове за рад, а и за потрошаче ће од сада куповина поврћа на велико бити значајно олакшана.

"Иако је прилично тешка економска ситуација, ми смо уз помоћ локалне самоуправе смогли снаге да завршимо овај посао и то на обострано задовољство - с једне стране нас из ЈКП "Пијаце" и с друге стране закупаца и грађана", рекао је заменик директора овог предузећа Божидар Станковић.

"Реализован је још један пројекат у оквиру капиталних субвенција јавним предузећима", рекао је данас Бранче Стојановић, председник Скупштине града. " Очекујем од надлежних да се на асфалтираном простору обележе продајна места, па ће на тај начин Кванташка пијаца постати један од објеката који има пун капацитет да пружи услуге и продавцима и купцима".

"Изузетно ми је драго што је ЈКП "Пијаце" успело да реши овај вишегодишњи проблем града, рекла је Сузана Спасојевић, народни посланик у републичком парламенту и истакла: "Надамо се да ћемо и убудуће у сарадњи с локланом самоуправом реализовати планиране  пројекте везане за смедеревске пијаце".

Добрица Глишић, члан градског већа задужен за ресор јавних предузећа рекао је да је захваљујући локалној самоуправи, ЈКП "Пијаце" решило проблем асфалтирања Кванташке пијаце, који је био велики и за продавце и за грађане који су овде до сада куповали. "Можда у наредном периоду треба размишљати и о покривању овог простора који би тада могао да се користи и у друге сврхе", додао је Глишић.

Миодраг Костић, шеф Робно кванташке пијаце сматра да је асфалтирањем, како је рекао,  једне од највећих пијаца оваквог типа у Србији, решен десетогодишњи проблем закупаца као и самих купаца и нада се да ће овај новоуређени објекат бити убудуће искоришћен током целе године, а не као до сада само седам месеци годишње. Костић је нагласио да на простору  величине преко 5 хиљада квадратних метара треба да се одвијају и други садржаји и да га треба га што квалитетније искористити.

Новоуређена Кванташка пијаца у Смедереву требало би да у среду 24. октобра буде дата на употребу закупцима и грађанима.