Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Реновирање амбуланте у Осипаоници

Захваљујући иницијативи члана Градског већа града Смедерева за ресор здравства, др Ивице Јевтића, мештани Осипаонице финансирају радове на реновирању старог дела амбуланте у Осипаоници. На тај начин ће се створити услови за оснивање мини дома здравља, што би, поред планираног и за шумадијска села, значајно растеретило рад Дома здравља Смедерево.

Према речима др Јевтића, изводе се радови на новим електро инсталацијама, водоводу и канализацији, а уводи се и телефонска линија. Биће уређен ентеријер, зидови, плафон и под, након чега следи кречење комплетних унутрашњих и фасадних зидова.

Раде се два нова мокра чвора, за пацијенте и за особље, а по завршетку грађевинских радова, биће уведено и централно грејање, што ће, уз претходно реконструисани кров на целој згради и остале радове, омогућити квалитетне услове збрињавања пацијената.

У новом простору, планирана је и мини лабораторија за основне хемијске анализе крви. Дечји лекар, гинеколог и интерниста, у наредном периоду, долазиће неколико пута недељно.

„Уз већ постојећу службу опште медицине, која дежура у две смене, стоматолога, патронажну и апотекарску службу, створиће се услови за оснивање мини дома здравља за становнике моравског краја, односно за око 20.000 житеља Сараораца, Лугавчине, Осипаонице, Скобаља, Мале Крсне и Вранова“, рекао је Јевтић за градски сајт.

Он је оценио да се такав мини дом здравља планира и за села шумадијског краја, што би  значајно растеретило рад Дома здравља Смедерево.

Новчана средства за реновирање старог дела амбуланте, прикупљен је из донација мештана Осипаонице.