Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Репрезентација Србије трећа на квалификационом турниру Лиге младих Европе

У Смедереву је протеклог викенда одржан квалификациони турнир Лиге младих Европе (регион Југоисточна Европа), а најбољим појединцима и селекцијама медаље је уручила градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић. Том приликом, градоначелница се захвалила свим такмичарима на учешћу и пожелела им да понесу добре утиске из нашег града.

 

Репрезентација Србије ваздушном пушком освојила је треће место, а селекција ваздушним пиштољем четврто на квалификационом турниру Лиге младих Европе (регион Југоисточна Европа) у Смедереву, што није било довољно да се изборе за финални турнир у Лашком у Словенији.

 

Прво место освојила је Русија са четири победе, друга је Хрватска са две победе и бољим односом поена, трећа и четрта су Србија и Украјина такође са по две победе, али лошијим скором поена. Израел је пети без победе.

 

У дисциплини ваздушна пушка, селекцији Србије су биле потребне обе победе другог дана, против Хрватске и Украјине да би се домогла другог места које је водило на завршни турнир. У првом мечу савладали су Хрватску са 16:8 (Миловановић је победио са 7:1, Ивановић је победио са 5:3 а Креко је имала нерешено 4:4). У другом мечу, Украјина је била боља са 14:10 (Миловановић је имао нерешен резултат 4:4, Ивановић је изгубио 6:2, Радуловићева је пуцала нерешено 4:4). Првог дана Србија је изгубила са 15:9 од Русије, а победила Израел са 14:10.

 

У гађању пиштољем, Србија је изгубила сва три меча. Другог дана је поражена од Украјине са 20:4 (Цвијовић изгубила 8:0, Алентијев изгубила са 6:2, Томић изгубила 6:2). Првог дана Русија је савладала Србију са 24:0 а Хрватска са 15:9. Украјина са три победе и Русија са две прошле су на завршни турнир, Хрватска је трећа са једном, а Србија четврта без победе.

 

На турниру су, од 10. до 12. маја, учествовале репрезентације Хрватске, Русије, Украјине, Израела и Србије. Израел није имао екипу пиштољем. Финални турнир је Лашком у Словенији од 3. до 6. октобра.

 

У Лиги младих Европе учествују стрелци од 14 до 18 година пушком и пиштољем, у екипама које могу да буду само мушке, само женске, али и мешовите.

 

Организаторима, вредним стрељачким радницима дружине Смедерево, помогли су Град Смедерево, Хотел „Цар", Економско-трговинска школа, Спортска хала Смедерево, ЈП ТВ Смедерво и Штампарија „Њупрес".