Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Рукометашице Ирана у Смедереву

У Градској управи је у четвртак организован пријем за женску рукометну репрезентацију Ирана. Пријему су, поред градоначелнице Смедерева, др Јасне Аврамовић, присуствовали председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић и члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Ненад Максић.

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић, гошћама је пожелела добродошлицу.

„Велико нам је задовољство да угосимо ваш тим на припремама за наредно првенство. Желимо да се лепо осећате у нашем граду, а посебно имајући у виду да је ваш тренер из Смедерева, која је својим спортским успесима задужила овај град. То представља обавезу више да вам будемо добри домаћини“, рекла је градоначелница.

Она је изразила жељу да им припреме буду успешне, уз наду да ће постојећа спортска ифраструктура и Спортска хала одговорити њиховим потребама, а да после напорних тренинга обиђу и упознају се са градским знаменистостима.

Председник Скупштине града Смедерева, Бранче Стојановић, поздравио је гошће и придружио се жељама да, захваљујући успешним припремама, остваре добар резултат на предстојећем такмичењу.

„Руководство града Смедерево изузетно цени спортске резултате и зато је наш члан Градског већа човек који се још увек активно бави спортом и виђамо га са пехаром у рукама и поносни смо због тога“, истакао је Стојановић.

Члан Градског већа за спорт, Ненад Максић, нагласио је да наш град има више од 13.000 активних спортиста свих узраста и да није случајно што је национални тим Ирана за припреме изабрао Смедерево, а што се тиче тренера Сање Панић, рекао да су у добрим рукама.

„Смедерево има добру спортску инфраструктуру, што сте имале прилику да се уверите. Србија је земља спорта и рукомета, били смо организатори Европског првенства за мушкарце, а очекује нас и континентално првенство за жене крајем године“, подсетио је Максић и честитао играчицама на храбрости што су изабрале да се баве једним „мушким“ спортом.

Селектор женске рукометне репрезентације Ирана, Сања Панић, представила је руководство и играчице националног тима и додала да је реч о младом, али изузетно борбеном тиму. Она је истакла да је у Ирану наишла на невероватно гостопримство и изузетно поштовање.

„У децембру нас очекује Азијско првенство у Џакарти. На прошлом су Иранке биле осме. Ако сада будемо корак испред, биће то велики успех. Апетити су порасли, пошто смо победили у свим припремним утакмицама, а бронзана медаља би нас одвела на Светско првенство за жене, које ће бити одржано у Србији 2013. године, а Смедерево ће бити један од четири града домаћина“, нагласила је селекторка.

Председница Рукометне федерације Ирана, Митра Нури, захвалила се градоначелници на гостопримству и изразила задовољство читавог тима што бораве у граду спорта и рукомета, где могу много да науче о овом спорту и знање пренесу у земљу.

Гошћама су уручени пригодни поклони са обележјем града Смедерева, а градоначелница је додала да ће, када дођу следећи пут, имати још боље услове - биће завршено 25 нових соба, уз затворен базен и нову теретану у склопу Спортске хале.