Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Рурални развојНа сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде , данас је објављено да је расписан конкурс за доделу подстицајних средстава за подршку развоју села кроз инвестирање у проширење и унапређење економских активности сеоског становништва за 2009. годину.

Право на коришћење средстава под условима утврђеним конкурсом имају: носиоци пољопривредних газдинстава, предузетници, земљорадничке задруге, цркве и манастири, удружења грађана и стручне пољопривредне службе.

Конкурс траје од до 10.09.2009. године.

Сва детаљнија обавештења могу се наћи на сајту Министарства пољопривреде у сегменту

РУРАЛНИ РАЗВОЈ

Иначе, ово Министарство је 20. јула 2009 године, током манифестације " Бостанијада" , која је окупила неколико хиљада посетилаца, уз непосредну помоћ локалне самоуправе Смедерева, отворило и своју Подручну кацеларију за рурални развој у Осипаоници.

Представник Министарства, Вељко Ђорђевић, је на званичном отварању позвао мештане да се обрате за подршку представницима канцеларије.

Предраг Милошевић, дипломирани фито-фармацеут из Смедерева биће на располагању пољопривредницима како би их информисао о мерама и уредбама Министарства, пружао им техничку подршку код конкурисања за субвенције, донације и кредите.

Отварању Подручне канцеларије за рурални развој присуствовали су и представници локалне самоуправе.

Пољопривредни произвођачи сада су добили прилику да на једном месту добију све неопходне савете.