Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ШАНСА ЗА 50 НОВИХ БИЗНИСА У ХЕЛП-ОВОМ ТРЕЋЕМ ЦИКЛУСУ ПОДРШКЕ САМОЗАПОШЉАВАЊУ У СМЕДЕРЕВУ

Немачка организација Хелп и Град Смедерево започели су реализацију трећег циклуса подршке самозапошљавању и развоју предузетништва. Тако ће, већ у првој половини априла, у оквиру пројекта „Подршка локалном одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање“ бити одржани инфо састанци за заинтересоване, првенствено незапослене, који желе да себи и својим породицама обезбеде редован извор прихода. Детаљне информације о пројекту, начину и условима пријављивања, незапослена лица са реалном и одрживом пословном идејом, коју би желели да реализују уз подршку Хелпа, могу добити управо на инфо састанцима који ће се одржати:

уторак, 10. априла 2012. године у 11 часова

четвртак, 12. април 2012. године у 15 часова

у скупштинској сали зграде градске управе, ул. Омладинска 1, Смедерево Пројекат финасира Немачка влада, а вредност дела активности које ће се спровести у Смедереву износи 168.340,00 евра, у чему Град учествује са 35.6 одсто, односно 60.000,00 евра. Овим средствима ће бити подржано најмање 50 малих бизниса (занати, услуге, пољопривреда) опремом појединачне вредности до 2.400 евра. Хелп је, до сада, у Смедереву подржао укупно 102 бизниса, док је по питању стамбеног збрињавања избеглих и интерно расељених лица обезбеђено 5 монтажних кућа и грађевински материјал за двадесет и четири породице.

О пројекту:
Организација Хелп ће пројекат „Подршка локалном одрживом развоју кроз смањење сиромаштва и економско оснаживање“ реализовати од 1.марта 2012. до 31. октобра 2013. године на територији градова Лесковац, Краљево, Ниш, Нови Пазар, Смедерево и Врање и општина Бела Паланка, Бујановац, Мерошина, Пирот, Прибој, Пријепоље, Прешево, Сврљиг и Тутин. Укупна вредност пројекта износи 1.743.400,00 евра, а финансирају га немачка влада и циљни градови и општине.

Општи циљ програма је допринос одрживом развоју у Србији са посебним освртом на оснаживање локалних економских стуктура у циљним градовима и општинама. Томе ће допринети посебни циљеви кроз економску и едукативну подршку локалном развоју, тачније додељивањем 500 грантова у виду опреме за започињање и/или развој малих бизниса. Просечна вредност појединачног гранта је 2.400,00 евра, а уз опрему корисницима ће бити омогућено похађање пословних и стручних обука ради унапређења пословања.

 Хелп је својим развојним пројектима у Србији од 2002. год. подржао 3896 малих бизниса.

 Контакт особа за односе с јавношћу и комуникацију с медијима:
Станислава Кулиџан, 064/2602699, skulidzan@help-serbia.org.rs
www.help-serbia.org.rs