Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


ШТАБ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Градоначелник града Смедерева, дана 9. новембра 2010.године, донео је Решење о образовању Штаба зимске службе.

Задатак Штаба зимске службе је да:
•    разматра и усваја План зимске службе предложен од стране Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Смедерево ЈП,
•    разматра и усваја План за одржавање путева у ванредним условима, предложен од стране Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште Смедерево ЈП,
•    прати реализацију усвојених планова и издаје налоге за предузимање неопходних активности за обезбеђење проходности и безбедности саобраћаја у зимским условима,
•    координира рад са органима и организацијама надлежним за одржавање државних путева и
•    периодично извештава градоначелника о стању на путевима и градским саобраћајницама.

За председника Штаба зимске службе града Смедерева именован је Предраг Умичевић, градоначелник града Смедерева док је за заменика именован Зоран Цвишић, члан Градског већа задужен за ресор саобраћаја и телекомуникација.

Штаб зимске службе је размотрио и усвојио следеће планове:

1. План зимске службе за 2010./2011. годину на улицама и трговима града Смедерева;

2. План зимске службе за 2010./2011. годину на локалним путевима на територији  града Смедерева и

3. План за одржавање путева у венредним условима за 2010./2011. годину на путевима и улицама на територији града Смедерева.

Поред осталог, у оквиру споменутих планова,  утврђен је план приоритета за чишћење и посипање сољу улица, тротоара и тргова града Смедерева, као и локалних путева на територији града Смедерева.

Штаб је обавио све потребне припреме за најављено погоршање временских услова. У приправности је комплетна механизација и обезбеђена је довољна количина соли за посипање.

Град Смедерево је ове зиме омогућио и бесплатну поделу соли за посипање која ће се вршити свакога дана од 07 до 21 ч, на пункту ЈКП Комуналоц, код Паркинг сервиса, испод надвожњака.

Упозоравамо грађане на додатни опрез а возаче подсећамо на обавезу одговарајуће припреме возила за зимске услове и коришћење зимске опреме и прилагођавању вожње временским приликама и стању на коловозу.

Штаб подсећа грађане на обавезу да, у складу са Одлуком о комуналном уређењу града, сами очисте тротоаре испред својих локала и приватних кућа, до ивице коловоза.

Екипе зимске службе су у приправности за наредне интервенције поводом снежних падавина које су најављене за дане викенда - од суботе, 11.12.2010. и редовно ће обавештавати грађане о својим активностима.
 

Контакт телефон екупа Зимске службе града Смедерева је:

026/ 613-266, 026/ 223-810, 064/844-9331, 064/844-9332
у периоду од 07.30 до 15:30.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ
ШТАБ ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ