Смедерево, град поезије – уручен „Златни кључ“ немачком песнику Марселу Бајеру Свечано уручена донација Владе Јапана ТТПШ „Деспот Ђурађ“ Обележен Дан ослобођења Смедерева у Другом светском рату ... Успешно реализован пројекат „Караван игре“ у Смедереву


Шаховски турнир слепиx и слабовидих Србије

Градска организација Савеза слепих Србије – Смедерево организоваће осми традиционални шаховски турнир слепих и слабовидих шахиста Србије, у суботу 29. септембра.

Турнир је републичког карактера, a учесници су слепи и слабовиди шахисти из неколико градова у Србији. Учешће на овом такмичењу најавили су шахисти из Београда, Пожаревца, Младеновца, Грачанице, Косовске Митровице, Прокупља, Лесковца, Новог Сада, Новог Пазара, Велике Плане, Смедерева и других градова.

Турнир се игра по швајцарском скраћеном систему у пет кола. Отварање турнира је у 9 часова, а проглашење победника и додела награда у 17 сати.

Организатор је за најуспешније такмичаре обезбедио медаље и новчане награде у износу од 3.000 динара за прво место, 2.000 за друго и 3.000 динара за треће место.

Награде су обезбеђене захваљујући средствима Министарства за рад и социјалну политику, Градске управе и других донатора.