Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Сајам запошљавања у Смедереву

У смедеревском Центру за културу у петак је одржан први овогодишњи Сајам запошљавања.

 

Национална служба за запошљавање организовала је у петак први Сајам запошљавања у 2013.години у Смедереву. Претходно је организован у Великој Плани.

 

Помоћник градоначелника за привреду, инвестиције и развој, Првослав Недељковић, изразио је задовољство добром организацијом овог скупа послодаваца и незапослених.

 

„Мислим да овакве манифестације доприносе квалитетнијем запошљавању људи, уз сву захвалност послодавцима који у тешким временима опстају и посебно поштовање према онимакоји запошљавају нове раднике. Надам се да ће сличних манифестација бити више, а Град Смедерево покушава да помогне постојећим послодавцима, али и да привуче нове инвеститоре како би број незапослених смањили на разумну меру", нагласио је Недељковић отварајући Сајам запошљавања.

 

У смедеревском центру за културу у петак је потребу за нових 140 радника исказао 21 послодавац, рекла је директорка Националне службе за запошљавање у Смедереву, Драгана Добрић.

 

„Уколико у наредних шест месеци буде упослено 20 одсто данас позваних, Сајам ће бити успешан. Прошле године је на овакав начин у Смедереву, Великој Плани и Смедеревској Паланци, упослено око 300 особа са евиденције незапослених и то је један од начина у борби против незапослености", поручила је Добрић.

 

Према актуелним подацима Националне службе за запошљавање Филијале Смедерево, у Подунавском округу је више од 17.500 незапослених, а само у Смедереву је 9.200 особа без посла.

 

Сајам запошљавања у Смедереву посетило је више од 600 особа са евиденције незапослених лица.