Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Салатара у Дворани Смедерево

Jедан од најстаријих и најлепших пехара на свету, трофеј Дејвис купа пред Смедеревцима

      Протекла три дана Салатару, један од најстаријих и најлепших пехара на свету, имали су прилике да виде и Смедеревци. Трофеј Дејвис купа био је у холу Дворане Смедерево. Тим поводом град Смедерево, Дворана и Тениски клуб "Гем" организовали су пријем за великана српског тениса Радмила Аременулића и Душана Орландића генералног директора Тениског савеза Србије. Пријему су присуствовали градоначелник Предраг Умичевић, председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћник градоначелника за културу и образовање Драган Станић, члан ГВ за спорт и омладину Ненад Максић, Представници спортских организација као и чланови ТК Гем.

Некадашњи селектор тениске репрезентације Србије, Радмило Арменулић је поздрављајући напоре града у погледу развоја тениског, и спорта уопште, дао иницијативу да се у Тврђави, по којој је Смедерево чувено, оснује Тениски клуб.

Посетиоци су и овога пута имали прилику да се фотографишу поред популарне Салатаре. У знак сећања на дан када је светски познати трофеј био у нашем граду, од Тениског клуба Гем, најмлађи посетиоци добили су тениске лоптице.

   Далеке 1888. године трофеј су осмислили студенти Харварда, предвођени тенисером Двајтом Дејвисом. Био  је тек 33 центиметра висок, али је током читавог века пехар растао бележићи имена победника нејпрестижнијег реперезентативног такмиченња у тенису. Данас је популарна Салатара висока 110 цм и тешка око 105 килограма. Пехар 7. маја наставља пут по Србији.