Одржан састанак са представницима Општег удружења предузетника Смедерево Поптисан уговор о реконструкцији Улице Војводе Ђуше ... Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету


Шампиони локалног развоја

Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) уручила је у четвртак награде шампионима локалног развоја  на конкурсу НАЛЕД-а и Радио-телевизије Србије, међу којима је и Град Смедерево. Награде су уручене на свечаној церемонији у згради Југословенске кинотеке у Београду.

 

Беочин, Нови Сад, Ниш, Вршац и Звездара изабрани су за "шампионе локалног развоја"“ на конкурсу НАЛЕД-а и Радио-телевизије Србије, спроведеном у циљу избора најбољих пракси локалних самоуправа, а вицешампионска места припала су Смедереву, Крушевцу, Старој Пазови, Оџацима и Књажевцу.

 

Вицешампионско звање Смедерево је стекло за формирање тримодалног логистичког центра и Слободне зоне у категорији „Јавно-приватно партнерство".

 

Изабрани градови и општине су реформама локалне администрације и применом нових модела и приступа у раду значајно унапредили квалитет живота у локалној заједници и ниво услуга према грађанима, привукли инвестиције, успоставили партнерски однос са постојећом привредом и подстакли развој локалне економије, наводи се у саопштењу.

 

За развој Центра културе „Вук Караџић" у Тршићу, Лозници је додељено специјално признање за допринос локалном економском развоју кроз очување културног наслеђа.

 

Председник УО НАЛЕД-а Владан Атанасијевић рекао је да се на заједнички конкурс НАЛЕД-а и РТС-а пријавило више од 30 општина и градова који су се надметали у пет категорија за награду „шампион локалног развоја".

 

Категорије су биле јавно-приватно партнерство, подршка привреди, промоција инвестиција, реформа администрације и сервис грађана.

 

Добитници признања Реформатор године у 2013. години су министар привреде Саша Радуловић и в.д. директор Пореске управе Иван Симич.